xxxxxxxxxx unicode font xxxxxxxxx
—ကြက်သား ခနုုံထုုပ် ( ၁၅ ခု - ၂၀ ခုု စာ)
ခနုုံထုုပ် လုုပ်နည်းမေးထားတဲ့ သူများအတွက် ခနုုံထုုပ်လုုပ်နည်းပါ။
မန္တလေးမြို ့ရဲ ့အစားအစာတခုုဖြစ်တဲ့ ကြက်သားခနုုံထုုပ်ကိုု စားဖူးတဲ့သူတိုုင်း အရမ်းကြိုုက်ကြပါတယ်။ အပြင်ဘက်က ကြက်ဥနဲ ့လုုပ်ထားတဲ ့အဖတ်နဲ ့အတွင်းထဲက ကြက်သားနဲ ့ကြက်သွန်နဲ ့ကြော်ထားတာကိုု အစာသွပ်ထားတာပါ။ စျေးချိုတိုု ့အခြားစျေးတွေရဲ ့အသည်တွေမှာ တော်တော်များများ ဝယ်စားလိုု ့ရပါတယ်။ အပြင်ဘက်က အဖက်ရွက်က တချို ့က ကြက်ဥတမျိုးထဲနဲ ့လုုပ်ကြပါတယ်။ တချို ့ကတော့ ဂျုံနည်းနည်းထည့်ပါတယ်။ ဂျုံထည့်တဲ ့အဖတ်က ပိုုနူးညံ့ပြီးစားလိုု ့ပိုုကောင်းပါတယ်။ အရမ်းစားလိုု ့ကောင်းလိုု ့လုုပ်စားကြည့်ကြနော်။
ပါဝင်သောပစ္စည်းများ
၁။ အသားချည်း ကြက်သား - ၂၅ ကျပ်သား
၂။ ကြက်သွန်နီ
၃။ ကြက်သွန်ဖြူ - ၅ မှွာ
၄။ ကြက်ဥ - ၆ လုုံး
၅။ ရေ - ၁ ခွက်ခွဲ
၆။ ဂျုံမှုန် ့- ထမင်းစားဇွန်း ၁၀ ဇွန်း
၇။ ဆီ - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း ခွဲ
၈။ ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တ ဝက်
၉။ ကြက်သားကြော်ရန် ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း ၄ ဇွန်း
၁၀။ ဆနွင်း - လက်ဖက်ရည် ဇွန်း - တ ဝက်
၁၁။ အရောင်တင်မှုုန် ့- လက်ဖက်ရည်ဇွန်း - တဝက်
၁၂။ ငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း ခွဲ (သိုု ့) ၂ ဇွန်း
၁၃။ အချိုမှုန့် (သိုု ့) သကြား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
( ၁ ခွက် = 240ml = ၇ိုုးရိုုးကော်ဖီခွက် ၁ ခွက် = ထမင်းစားဇွန်း ၁၆ ဇွန်း)
( ထမင်းစားဇွန်း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက်ဖက်ရည်ဇွန်း = 1 teaspoon = 5 ml)
ပြုလုုပ်နည်း
၁။ ကြက်သားကိုု ဆား ၊အချိုမှုန် ့အနည်းငယ်ထည့်ရျ် ရေအနည်းငယ်နှင့် ရေခမ်းပြုတ်ပါ။
၂။ ပြုုတ်ပြီးသား ကြက်သားကိုု အသားအမျှင်လေးများဖြစ်အောင် မွှာပါ။
၃။ ကြက်သွန်နီ ရဲ ့ပမာဏက မွှာထားသော ကြက်သား ရဲ ့ပမာဏနဲ ့တူတူထည့်ပါမည်။ ကြက်သွန်နီကိုု ပါးပါးလှီးပါ။ ကြက်သွန်ဖြူကိုု တောက်တောက်ဆင်းထားပါ။
၄။ ဒယ်အိုုးထဲတွင် ဆီ ထမင်းစားဇါန်း ၄ ဇွန်းကိုုထည့်ရျ် အပူပေးပါ။ ပူလာလျှင် ကြက်သွန်နီကိုုထည့်ရျ် ဆီသတ်ပါ။ ကြက်သွန်နီ နွမး်လာလျှင် ကြက်သွန်ဖြူကိုု ထည့်ရျ် ဆီသတ်ပါ။ ဆနွင်းနှင့် အရောင်တင်မှုုန် ့ကိုု ထည့်ပါ။ နောက်ဆုုံးမှ ကြက်သားကိုု ထည့်၊ ငံပြာရည်၊ အချိုမှုုန် ့တိုု ့ကိုုထည့်ပါ။ အားလုုံးနှံ ့ရင် မီးဖိုုပေါ်မှချပါ။ အတွင်းထဲထည့်မည့်အစာပလာရပါပြီ။
၅။ အပြင်ကြက်ဥ အဖတ် လုုပ်ရန် အတွက် - ကြက်ဥ ၆လုုံး - ရေ ၁ ခွက်ခွဲ - ဂျုံမှုန် ့- ထမင်းစားဇွန်း ၁၀ ဇွန်း - ဆီ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း ခွဲ - ဆား လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တ ဝက် တိုု ့ကိုု ဇလုုံတခုုထဲထည့်ရျ် ဂျုံမှုန် ့များ အရည်ပျော်သည်အထိခလောက်ပါ။
၆။ မကပ်တဲ့ ဒယ်အိုုးအပြား ကိုု ဆီ အနည်းငယ် စွတ်ရျ် အပြားပါးပါးလေးတွေ ရအောင် အချပ်လိုုက်ကလေးတွေလုုပ်ပါ။ လုုပ်နည်းက ဒယ်အိုုး အရမ်းပူလာလျှင် မုုန် ့အနှစ်ကိုု ဒယ်အိုုးအလည်ကနေထည့်ရျ် ဒယ်အိုုးကိုု စက်ဝိုုင်းပုုံ လှုပ်ပေးပါ။ မုုန် ့အနှစ်ရည်များ ဒယ်အိုုးအနှံ ့ပြန် ့သွားပြီး ပါးပါးလေးဖြစ်နေပါလိမ့်မည်။
၇။ ခနုုံ ထုုပ်လုုပ်ရန်အတွက် အပြင်ကြက်ဥဖတ်ကိုု အရင်ခင်း ပြီးလျှင် ကြက်သားကြက်သွန် အစာပလာကိုုထည့်ပြီးလိပ်ပါ။
၈။ အချဉ် အတွက်က ငရုုတ်ဆော့ နှင့် အချိုဆော့ ကိုုစတူရောပြီး ရေအနည်းငယ်ထည့်ပါ။ သုုံးဆောင်နိုုင်ပါပြီ။
xxxx zawgyi font xxxx
—ကြက်သား ခနုုံထုုပ် ( ၁၅ ခု - ၂၀ ခုု စာ)
ခနုုံထုုပ် လုုပ်နည်းမေးထားတဲ့ သူများအတွက် ခနုုံထုုပ်လုုပ်နည်းပါ။
မန္တလေးမြို ့ရဲ ့အစားအစာတခုုဖြစ်တဲ့ ကြက်သားခနုုံထုုပ်ကိုု စားဖူးတဲ့သူတိုုင်း အရမ်းကြိုုက်ကြပါတယ်။ အပြင်ဘက်က ကြက်ဥနဲ ့လုုပ်ထားတဲ ့အဖတ်နဲ ့အတွင်းထဲက ကြက်သားနဲ ့ကြက်သွန်နဲ ့ကြော်ထားတာကိုု အစာသွပ်ထားတာပါ။ စျေးချိုတိုု ့အခြားစျေးတွေရဲ ့အသည်တွေမှာ တော်တော်များများ ဝယ်စားလိုု ့ရပါတယ်။ အပြင်ဘက်က အဖက်ရွက်က တချို ့က ကြက်ဥတမျိုးထဲနဲ ့လုုပ်ကြပါတယ်။ တချို ့ကတော့ ဂျုံနည်းနည်းထည့်ပါတယ်။ ဂျုံထည့်တဲ ့အဖတ်က ပိုုနူးညံ့ပြီးစားလိုု ့ပိုုကောင်းပါတယ်။ အရမ်းစားလိုု ့ကောင်းလိုု ့လုုပ်စားကြည့်ကြနော်။
ပါဝင်သောပစ္စည်းများ
၁။ အသားချည်း ကြက်သား - ၂၅ ကျပ်သား
၂။ ကြက်သွန်နီ
၃။ ကြက်သွန်ဖြူ - ၅ မှွာ
၄။ ကြက်ဥ - ၆ လုုံး
၅။ ရေ - ၁ ခွက်ခွဲ
၆။ ဂျုံမှုန် ့- ထမင်းစားဇွန်း ၁၀ ဇွန်း
၇။ ဆီ - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း ခွဲ
၈။ ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တ ဝက်
၉။ ကြက်သားကြော်ရန် ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း ၄ ဇွန်း
၁၀။ ဆနွင်း - လက်ဖက်ရည် ဇွန်း - တ ဝက်
၁၁။ အရောင်တင်မှုုန် ့- လက်ဖက်ရည်ဇွန်း - တဝက်
၁၂။ ငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း ခွဲ (သိုု ့) ၂ ဇွန်း
၁၃။ အချိုမှုန့် (သိုု ့) သကြား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
( ၁ ခွက် = 240ml = ၇ိုုးရိုုးကော်ဖီခွက် ၁ ခွက် = ထမင်းစားဇွန်း ၁၆ ဇွန်း)
( ထမင်းစားဇွန်း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက်ဖက်ရည်ဇွန်း = 1 teaspoon = 5 ml)
ပြုလုုပ်နည်း
၁။ ကြက်သားကိုု ဆား ၊အချိုမှုန် ့အနည်းငယ်ထည့်ရျ် ရေအနည်းငယ်နှင့် ရေခမ်းပြုတ်ပါ။
၂။ ပြုုတ်ပြီးသား ကြက်သားကိုု အသားအမျှင်လေးများဖြစ်အောင် မွှာပါ။
၃။ ကြက်သွန်နီ ရဲ ့ပမာဏက မွှာထားသော ကြက်သား ရဲ ့ပမာဏနဲ ့တူတူထည့်ပါမည်။ ကြက်သွန်နီကိုု ပါးပါးလှီးပါ။ ကြက်သွန်ဖြူကိုု တောက်တောက်ဆင်းထားပါ။
၄။ ဒယ်အိုုးထဲတွင် ဆီ ထမင်းစားဇါန်း ၄ ဇွန်းကိုုထည့်ရျ် အပူပေးပါ။ ပူလာလျှင် ကြက်သွန်နီကိုုထည့်ရျ် ဆီသတ်ပါ။ ကြက်သွန်နီ နွမး်လာလျှင် ကြက်သွန်ဖြူကိုု ထည့်ရျ် ဆီသတ်ပါ။ ဆနွင်းနှင့် အရောင်တင်မှုုန် ့ကိုု ထည့်ပါ။ နောက်ဆုုံးမှ ကြက်သားကိုု ထည့်၊ ငံပြာရည်၊ အချိုမှုုန် ့တိုု ့ကိုုထည့်ပါ။ အားလုုံးနှံ ့ရင် မီးဖိုုပေါ်မှချပါ။ အတွင်းထဲထည့်မည့်အစာပလာရပါပြီ။
၅။ အပြင်ကြက်ဥ အဖတ် လုုပ်ရန် အတွက် - ကြက်ဥ ၆လုုံး - ရေ ၁ ခွက်ခွဲ - ဂျုံမှုန် ့- ထမင်းစားဇွန်း ၁၀ ဇွန်း - ဆီ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း ခွဲ - ဆား လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တ ဝက် တိုု ့ကိုု ဇလုုံတခုုထဲထည့်ရျ် ဂျုံမှုန် ့များ အရည်ပျော်သည်အထိခလောက်ပါ။
၆။ မကပ်တဲ့ ဒယ်အိုုးအပြား ကိုု ဆီ အနည်းငယ် စွတ်ရျ် အပြားပါးပါးလေးတွေ ရအောင် အချပ်လိုုက်ကလေးတွေလုုပ်ပါ။ လုုပ်နည်းက ဒယ်အိုုး အရမ်းပူလာလျှင် မုုန် ့အနှစ်ကိုု ဒယ်အိုုးအလည်ကနေထည့်ရျ် ဒယ်အိုုးကိုု စက်ဝိုုင်းပုုံ လှုပ်ပေးပါ။ မုုန် ့အနှစ်ရည်များ ဒယ်အိုုးအနှံ ့ပြန် ့သွားပြီး ပါးပါးလေးဖြစ်နေပါလိမ့်မည်။
၇။ ခနုုံ ထုုပ်လုုပ်ရန်အတွက် အပြင်ကြက်ဥဖတ်ကိုု အရင်ခင်း ပြီးလျှင် ကြက်သားကြက်သွန် အစာပလာကိုုထည့်ပြီးလိပ်ပါ။
၈။ အချဉ် အတွက်က ငရုုတ်ဆော့ နှင့် အချိုဆော့ ကိုုစတူရောပြီး ရေအနည်းငယ်ထည့်ပါ။ သုုံးဆောင်နိုုင်ပါပြီ။
xxxx zawgyi font xxxx
ျကက္သား ခနုုံထုုပ္ ( ၁၅ ခု - ၂၀ ခုု စာ)
ခနုုံထုုပ္ လုုပ္နည္းေမးထားတဲ့ သူမ်ားအတြက္ ခႏုုံထုုပ္လုုပ္နည္းပါ။
မႏၱေလးျမိဳ ့၇ဲ ့အစားအစာတခုုျဖစ္တဲ့ ျကက္သားခႏုုံထုုပ္ကိုု စားဖူးတဲ့သူတိုုင္း အ၇မ္းျကိုုက္ျကပါတယ္။ အျပင္ဘက္က ျကက္ဥနဲ ့လုုပ္ထားတဲ ့အဖတ္နဲ ့အတြင္းထဲက ျကက္သားနဲ ့ျကက္သြန္နဲ ့ေျကာ္ထားတာကိုု အစာသြပ္ထားတာပါ။ ေစ်းခ်ိဳတိုု ့အျခားေစ်းေတြရဲ ့အသည္ေတြမွာ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား ၀ယ္စားလိုု ့ရပါတယ္။ အျပင္ဘက္က အဖက္ရြက္က တခ်ိဳ ့က ျကက္ဥတမ်ိဳးထဲနဲ ့လုုပ္ျကပါတယ္။ တခ်ိဳ ့ကေတာ့ ဂ်ံဳနည္းနည္းထည့္ပါတယ္။ ဂ်ံဳထည့္တဲ ့အဖတ္က ပိုုနူးညံ့ျပီးစားလိုု ့ပိုုေကာင္းပါတယ္။ အ၇မ္းစားလိုု ့ေကာင္းလိုု ့လုုပ္စားျကည့္ျကေနာ္။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ အသားခ်ည္း ျကက္သား - ၂၅ က်ပ္သား
၂။ ျကက္သြန္နီ
၃။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၅ မွြာ
၄။ ျကက္ဥ - ၆ လုုံး
၅။ ေရ - ၁ ခြက္ခြဲ
၆။ ဂ်ံဳမွဳန္ ့- ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ ဇြန္း
၇။ ဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း ခြဲ
၈။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၉။ ျကက္သားေျကာ္ရန္ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၁၀။ ဆႏြင္း - လက္ဖက္ရည္ ဇြန္း - တ ၀က္
၁၁။ အေ၇ာင္တင္မွုုန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တ၀က္
၁၂။ ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း ခြဲ (သိုု ့) ၂ ဇြန္း
၁၃။ အခ်ိဳမွဳန့္ (သိုု ့) သျကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
( ၁ ခြက္ = 240ml = ၇ိုုး၇ိုုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း)
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ျကက္သားကိုု ဆား ၊အခ်ိဳမွဳန္ ့အနည္းငယ္ထည့္ရ်္ ေ၇အနည္းငယ္နွင့္ ေ၇ခမ္းျပဳတ္ပါ။
၂။ ျပုုတ္ျပီးသား ျကက္သားကိုု အသားအမွ်င္ေလးမ်ားျဖစ္ေအာင္ မြွာပါ။
၃။ ျကက္သြန္နီ ၇ဲ ့ပမာဏက မြွာထားေသာ ျကက္သား ရဲ ့ပမာဏနဲ ့တူတူထည့္ပါမည္။ ျကက္သြန္နီကိုု ပါးပါးလွီးပါ။ ျကက္သြန္ျဖဴကိုု ေတာက္ေတာက္ဆင္းထားပါ။
၄။ ဒယ္အိုုးထဲတြင္ ဆီ ထမင္းစားဇါန္း ၄ ဇြန္းကိုုထည့္ရ်္ အပူေပးပါ။ ပူလာလွ်င္ ျကက္သြန္နီကိုုထည့္ရ်္ ဆီသတ္ပါ။ ျကက္သြန္နီ နြမး္လာလွ်င္ ျကက္သြန္ျဖဴကိုု ထည့္ရ်္ ဆီသတ္ပါ။ ဆႏြင္းနွင့္ အေ၇ာင္တင္မွုုန္ ့ကိုု ထည့္ပါ။ ေနာက္ဆုုံးမွ ျကက္သားကိုု ထည့္၊ ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမွုုန္ ့တိုု ့ကိုုထည့္ပါ။ အားလုုံးနွံ ့ရင္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ပါ။ အတြင္းထဲထည့္မည့္အစာပလာ၇ပါျ ပီ။
၅။ အျပင္ျကက္ဥ အဖတ္ လုုပ္ရန္ အတြက္ - ျကက္ဥ ၆လုုံး - ေရ ၁ ခြက္ခြဲ - ဂ်ံဳမွဳန္ ့- ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ ဇြန္း - ဆီ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း ခြဲ - ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္ တိုု ့ကိုု ဇလုုံတခုုထဲထည့္ရ်္ ဂ်ံဳမွဳန္ ့မ်ား အ၇ည္ေပ်ာ္သည္အထိခေလာက္ပါ။
၆။ မကပ္တဲ့ ဒယ္အိုုးအျပား ကိုု ဆီ အနည္းငယ္ စြတ္ရ်္ အျပားပါးပါးေလးေတြ ၇ေအာင္ အခ်ပ္လိုုက္ကေလးေတြလုုပ္ပါ။
လုုပ္နည္းက ဒယ္အိုုး အ၇မ္းပူလာလွ်င္ မုုန္ ့အနွစ္ကိုု
ဒယ္အိုုးအလည္ကေနထည့္ရ်္ ဒယ္အိုုးကိုု စက္၀ိုုင္းပုုံ လွဳပ္ေပးပါ။ မုုန္
့အႏွစ္၇ည္မ်ား ဒယ္အိုုးအနွံ ့ျပန္ ့သြားျပီး ပါးပါးေလးျဖစ္ေနပါလိမ့္မည္။
၇။ ခနုုံ ထုုပ္လုုပ္ရန္အတြက္ အျပင္ျကက္ဥဖတ္ကိုု အ၇င္ခင္း ျပီးလွ်င္ ျကက္သားျကက္သြန္ အစာပလာကိုုထည့္ျပီးလိပ္ပါ။
၈။ အခ်ဥ္ အတြက္က ငရုုတ္ေဆာ့ နွင့္ အခ်ိဳေဆာ့ ကိုုစတူေ၇ာျပီး ေ၇အနည္းငယ္ထည့္ပါ။ သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။
ခနုုံထုုပ္ လုုပ္နည္းေမးထားတဲ့ သူမ်ားအတြက္ ခႏုုံထုုပ္လုုပ္နည္းပါ။
မႏၱေလးျမိဳ ့၇ဲ ့အစားအစာတခုုျဖစ္တဲ့ ျကက္သားခႏုုံထုုပ္ကိုု စားဖူးတဲ့သူတိုုင္း အ၇မ္းျကိုုက္ျကပါတယ္။ အျပင္ဘက္က ျကက္ဥနဲ ့လုုပ္ထားတဲ ့အဖတ္နဲ ့အတြင္းထဲက ျကက္သားနဲ ့ျကက္သြန္နဲ ့ေျကာ္ထားတာကိုု အစာသြပ္ထားတာပါ။ ေစ်းခ်ိဳတိုု ့အျခားေစ်းေတြရဲ ့အသည္ေတြမွာ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား ၀ယ္စားလိုု ့ရပါတယ္။ အျပင္ဘက္က အဖက္ရြက္က တခ်ိဳ ့က ျကက္ဥတမ်ိဳးထဲနဲ ့လုုပ္ျကပါတယ္။ တခ်ိဳ ့ကေတာ့ ဂ်ံဳနည္းနည္းထည့္ပါတယ္။ ဂ်ံဳထည့္တဲ ့အဖတ္က ပိုုနူးညံ့ျပီးစားလိုု ့ပိုုေကာင္းပါတယ္။ အ၇မ္းစားလိုု ့ေကာင္းလိုု ့လုုပ္စားျကည့္ျကေနာ္။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ အသားခ်ည္း ျကက္သား - ၂၅ က်ပ္သား
၂။ ျကက္သြန္နီ
၃။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၅ မွြာ
၄။ ျကက္ဥ - ၆ လုုံး
၅။ ေရ - ၁ ခြက္ခြဲ
၆။ ဂ်ံဳမွဳန္ ့- ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ ဇြန္း
၇။ ဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း ခြဲ
၈။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၉။ ျကက္သားေျကာ္ရန္ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၁၀။ ဆႏြင္း - လက္ဖက္ရည္ ဇြန္း - တ ၀က္
၁၁။ အေ၇ာင္တင္မွုုန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တ၀က္
၁၂။ ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း ခြဲ (သိုု ့) ၂ ဇြန္း
၁၃။ အခ်ိဳမွဳန့္ (သိုု ့) သျကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
( ၁ ခြက္ = 240ml = ၇ိုုး၇ိုုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း)
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ျကက္သားကိုု ဆား ၊အခ်ိဳမွဳန္ ့အနည္းငယ္ထည့္ရ်္ ေ၇အနည္းငယ္နွင့္ ေ၇ခမ္းျပဳတ္ပါ။
၂။ ျပုုတ္ျပီးသား ျကက္သားကိုု အသားအမွ်င္ေလးမ်ားျဖစ္ေအာင္
၃။ ျကက္သြန္နီ ၇ဲ ့ပမာဏက မြွာထားေသာ ျကက္သား ရဲ ့ပမာဏနဲ ့တူတူထည့္ပါမည္။ ျကက္သြန္နီကိုု ပါးပါးလွီးပါ။ ျကက္သြန္ျဖဴကိုု ေတာက္ေတာက္ဆင္းထားပါ။
၄။ ဒယ္အိုုးထဲတြင္ ဆီ ထမင္းစားဇါန္း ၄ ဇြန္းကိုုထည့္ရ်္ အပူေပးပါ။ ပူလာလွ်င္ ျကက္သြန္နီကိုုထည့္ရ်္ ဆီသတ္ပါ။ ျကက္သြန္နီ နြမး္လာလွ်င္ ျကက္သြန္ျဖဴကိုု ထည့္ရ်္ ဆီသတ္ပါ။ ဆႏြင္းနွင့္ အေ၇ာင္တင္မွုုန္ ့ကိုု ထည့္ပါ။ ေနာက္ဆုုံးမွ ျကက္သားကိုု ထည့္၊ ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမွုုန္ ့တိုု ့ကိုုထည့္ပါ။ အားလုုံးနွံ ့ရင္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ပါ။ အတြင္းထဲထည့္မည့္အစာပလာ၇ပါျ
၅။ အျပင္ျကက္ဥ အဖတ္ လုုပ္ရန္ အတြက္ - ျကက္ဥ ၆လုုံး - ေရ ၁ ခြက္ခြဲ - ဂ်ံဳမွဳန္ ့- ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ ဇြန္း - ဆီ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း ခြဲ - ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္ တိုု ့ကိုု ဇလုုံတခုုထဲထည့္ရ်္ ဂ်ံဳမွဳန္ ့မ်ား အ၇ည္ေပ်ာ္သည္အထိခေလာက္ပါ။
၆။ မကပ္တဲ့ ဒယ္အိုုးအျပား ကိုု ဆီ အနည္းငယ္ စြတ္ရ်္ အျပားပါးပါးေလးေတြ ၇ေအာင္ အခ်ပ္လိုုက္ကေလးေတြလုုပ္ပါ။
၇။ ခနုုံ ထုုပ္လုုပ္ရန္အတြက္ အျပင္ျကက္ဥဖတ္ကိုု အ၇င္ခင္း ျပီးလွ်င္ ျကက္သားျကက္သြန္ အစာပလာကိုုထည့္ျပီးလိပ္ပါ။
၈။ အခ်ဥ္ အတြက္က ငရုုတ္ေဆာ့ နွင့္ အခ်ိဳေဆာ့ ကိုုစတူေ၇ာျပီး ေ၇အနည္းငယ္ထည့္ပါ။ သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။

Comments
Post a Comment