xxxxxxxxxxx UNICODE FONT xxxxxxxxxxxxx
အာလူးကြော် ကြွပ်ကြွပ်လေး
ဒီနည်းကတော့ ကြော်ပြီးတော်တော်ကြာတဲ့အထိလဲ မပျော့ပါဘူး။ စားလိုု့ ့လည်းတော်တော်ကောင်းပါတယ်။ ကြော်စားကြည့်နော်။
ပါဝင်သောပစ္စည်းများ
၁။ အာလူး အကြီး - ၂လုုံး
၂။ ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း ခွဲ
၃။ ကွမ်းယာထဲထည့်တဲ့ စားထုုံး - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၈ ပုုံတပုုံ
၄။ ရေ - ၃ ခွက် ခွဲ
၅။ ကြော်ရန်ဆီ
ပြုလုုပ်နည်း
၁။ ထုုံးကိုု ရေ ၃ ခွက်ခွဲထဲထည့်ဖျော်ပြီး ထုုံးရည်ကြည်ရအောင် ထုုံးအနည်ထိုုင်သည်အထိထားပါ။ (အနည်းဆုုံး ၄ နာရီလောက်ထားပါ။) ပြီးလျှင် ထုုံးရည်ကြည်ကိုု ယူပါ။ ၃ ခွက်လောက် ရသည်အထိယူပါ။ အောက်ပိုုင်း ထုုံးအနည်ထိုုင်နေသော အရည်များကိုုသွန်ပစ်လိုုက်ပါ။
၂။ ထုုံးရည်ကြည်ထဲကိုု ဆားထည့်ရျ်ဖျော်ပါ။ ပြီးလျှင် အာလူးမျာကိုု အခွံခွာ ပြီးပါးပါးလှီးပါ။
၃။ ပါးပါးလှီးထားသော အာလူးများကိုု ထုုံးရည်ကြည်ထဲထည့် ရေခဲသေတ္တာအောက်ထပ် အအေးခန်းထဲတွင် တညထားပါ။
၄။ မနက်ကျလျှှင် အာလူးကြော်ရန် အတွက် ဆီကိုု အပူပေးပြီး အာလူးများကိုု ထုုံးရည်ထဲမှ ယူ ရေစစ်ပြီး ထည့်ကြော်ပါ။
၅။ အာလူးကြော်ရာတွင် ပထမဆီထဲထည့်ထည့်ချင်း အာလူးများကိုု အထပ်လိုုက်မဖြစ်အောင် အနည်းငယ်ဖြန် ့ပါ။ ပြီးလျှင် မမွှေပဲ အာလူးများ ရွှေဝါရောင်သန်းလာသည်အထိထားပါ။
၆။ အာလူးများ ရွှေဝါရောင်သန်းလာမှ အနည်းငယ် မွှေကြော်၍ ဆီအိုုးထဲမှဆယ် ဆီစစ်ထားပါ။
၇။ အာလူးများ ကိုု ဆယ်ပြီး ဆီစစ်ထားတုုံးပူပူလေးမှာ ကြိုုက်နှစ်သက်ရာ (အချိုမှုုန် ့၊ ငရုုတ်သီးအကြမ်းမှုန်၊ ငရုုတ်သီးမှုုန် ့တိုု ့ဖြင့်သမအောင်လုုပ်ပါ။
၈။ အာလူးကြော် ကြွပ်ကြွပ်လေးကိုု သုုံးဆောင်နိုုင်ပါပြီ။ နောက်နေ ့မှ စားမည်ဆိုုလျှင် အာလူးကြော်ကိုု အေးသွားသည်အထိ ထားပြီးမှ လေလုုံသောဗူးထဲထည့် သိမ်းပါ။
xxxxxxxx ZAWGYI FONT xxxxxxxxx
အာလူးေျကာ္ ျကြပ္ျကြပ္ေလး
ဒီနည္းကေတာ့ ေျကာ္ျပီးေတာ္ေတာ္ျကာတဲ့အထိလဲ မေပ်ာ့ပါဘူး။ စားလိုု့ ့လည္းေတာ္ေတာ္ေကာင္းပါတယ္။ ေျကာ္စားျကည့္ေနာ္။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ အာလူး အျကီး - ၂လုုံး
၂။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း ခြဲ
၃။ ကြမ္းယာထဲထည့္တဲ့ စားထုုံး - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၈ ပုုံတပုုံ
၄။ ေရ - ၃ ခြက္ ခြဲ
၅။ ေျကာ္ရန္ဆီ
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ထုုံးကိုု ေရ ၃ ခြက္ခြဲထဲထည့္ေဖ်ာ္ျပီး ထုုံးရည္ျကည္ရေအာင္ ထုုံးအနည္ထိုုင္သည္အထိထားပါ။ (အနည္းဆုုံး ၄ နာရီေလာက္ထားပါ။) ျပီးလွ်င္ ထုုံးရည္ျကည္ကိုု ယူပါ။ ၃ ခြက္ေလာက္ ရသည္အထိယူပါ။ ေအာက္ပိုုင္း ထုုံးအနည္ထိုုင္ေနေသာ အရည္မ်ားကိုုသြန္ပစ္လိုုက္ပါ။
၂။ ထုုံးရည္ျကည္ထဲကိုု ဆားထည့္ရ်္ေဖ်ာ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ အာလူးမ်ာကိုု အခြံခြာ ျပီးပါးပါးလွီးပါ။
၃။ ပါးပါးလွီးထားေသာ အာလူးမ်ားကိုု ထုုံးရည္ျကည္ထဲထည့္ ေရခဲေသတၱာေအာက္ထပ္ အေအးခန္းထဲတြင္ တညထားပါ။
၄။ မနက္က်လွွ်င္ အာလူးေျကာ္ရန္ အတြက္ ဆီကိုု အပူေပးျပီး အာလူးမ်ားကိုု ထုုံးရည္ထဲမွ ယူ ေရစစ္ျပီး ထည့္ေျကာ္ပါ။
၅။ အာလူးေျကာ္ရာတြင္ ပထမဆီထဲထည့္ထည့္ခ်င္း အာလူးမ်ားကိုု အထပ္လိုုက္မျဖစ္ေအာင္ အနည္းငယ္ျဖန္ ့ပါ။ ျပီးလွ်င္ မေမြွပဲ အာလူးမ်ား ေရြွ၀ါေရာင္သန္းလာသည္အထိထားပါ။
၆။ အာလူးမ်ား ေရြွ၀ါေရာင္သန္းလာမွ အနည္းငယ္ ေမြွေျကာ္၍ ဆီအိုုးထဲမွဆယ္ ဆီစစ္ထားပါ။
၇။ အာလူးမ်ား ကိုု ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ထားတုုံးပူပူေလးမွာ ျကိုုက္နွစ္သက္ရာ (အခ်ိဳမွုုန္ ့၊ ငရုုတ္သီးအျကမ္းမွဳန္၊ ငရုုတ္သီးမွုုန္ ့တိုု ့ျဖင့္သမေအာင္လုုပ္ပါ။
၈။ အာလူးေျကာ္ ျကြပ္ျကြပ္ေလးကိုု သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။ ေနာက္ေန ့မွ စားမည္ဆိုုလွ်င္ အာလူးေျကာ္ကိုု ေအးသြားသည္အထိ ထားျပီးမွ ေလလုုံေသာဗူးထဲထည့္ သိမ္းပါ။

အာလူးေျကာ္ ျကြပ္ျကြပ္ေလး
ဒီနည္းကေတာ့ ေျကာ္ျပီးေတာ္ေတာ္ျကာတဲ့အထိလဲ မေပ်ာ့ပါဘူး။ စားလိုု့ ့လည္းေတာ္ေတာ္ေကာင္းပါတယ္။ ေျကာ္စားျကည့္ေနာ္။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ အာလူး အျကီး - ၂လုုံး
၂။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း ခြဲ
၃။ ကြမ္းယာထဲထည့္တဲ့ စားထုုံး - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၈ ပုုံတပုုံ
၄။ ေရ - ၃ ခြက္ ခြဲ
၅။ ေျကာ္ရန္ဆီ
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ထုုံးကိုု ေရ ၃ ခြက္ခြဲထဲထည့္ေဖ်ာ္ျပီး ထုုံးရည္ျကည္ရေအာင္ ထုုံးအနည္ထိုုင္သည္အထိထားပါ။ (အနည္းဆုုံး ၄ နာရီေလာက္ထားပါ။) ျပီးလွ်င္ ထုုံးရည္ျကည္ကိုု ယူပါ။ ၃ ခြက္ေလာက္ ရသည္အထိယူပါ။ ေအာက္ပိုုင္း ထုုံးအနည္ထိုုင္ေနေသာ အရည္မ်ားကိုုသြန္ပစ္လိုုက္ပါ။
၂။ ထုုံးရည္ျကည္ထဲကိုု ဆားထည့္ရ်္ေဖ်ာ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ အာလူးမ်ာကိုု အခြံခြာ ျပီးပါးပါးလွီးပါ။
၃။ ပါးပါးလွီးထားေသာ အာလူးမ်ားကိုု ထုုံးရည္ျကည္ထဲထည့္ ေရခဲေသတၱာေအာက္ထပ္ အေအးခန္းထဲတြင္ တညထားပါ။
၄။ မနက္က်လွွ်င္ အာလူးေျကာ္ရန္ အတြက္ ဆီကိုု အပူေပးျပီး အာလူးမ်ားကိုု ထုုံးရည္ထဲမွ ယူ ေရစစ္ျပီး ထည့္ေျကာ္ပါ။
၅။ အာလူးေျကာ္ရာတြင္ ပထမဆီထဲထည့္ထည့္ခ်င္း အာလူးမ်ားကိုု အထပ္လိုုက္မျဖစ္ေအာင္ အနည္းငယ္ျဖန္ ့ပါ။ ျပီးလွ်င္ မေမြွပဲ အာလူးမ်ား ေရြွ၀ါေရာင္သန္းလာသည္အထိထားပါ။
၆။ အာလူးမ်ား ေရြွ၀ါေရာင္သန္းလာမွ အနည္းငယ္ ေမြွေျကာ္၍ ဆီအိုုးထဲမွဆယ္ ဆီစစ္ထားပါ။
၇။ အာလူးမ်ား ကိုု ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ထားတုုံးပူပူေလးမွာ ျကိုုက္နွစ္သက္ရာ (အခ်ိဳမွုုန္ ့၊ ငရုုတ္သီးအျကမ္းမွဳန္၊ ငရုုတ္သီးမွုုန္ ့တိုု ့ျဖင့္သမေအာင္လုုပ္ပါ။
၈။ အာလူးေျကာ္ ျကြပ္ျကြပ္ေလးကိုု သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။ ေနာက္ေန ့မွ စားမည္ဆိုုလွ်င္ အာလူးေျကာ္ကိုု ေအးသြားသည္အထိ ထားျပီးမွ ေလလုုံေသာဗူးထဲထည့္ သိမ္းပါ။

Comments
Post a Comment